Analyse ARToken

Home Forums ICO’s Analyse ARToken

Tags: , , , ,

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Harry Teva 1 jaar, 8 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #200 Score: 1

  Chris
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  ICO ARToken
  Analist: Chris Smeehuijzen
  Datum: 24 Oktober 2017

  Algemene informatie
  Start Pre-ICO: 24 & 25 Oktober
  Start ICO: 25 Oktober (Phase 1)
  End ICO: 20 November (of wanneer de hardcap is bereikt)
  Koers tijdens ICO: 125 AR per $1, betalingsmiddelen: BTC, ETH, LTC, DASH

  Tijdlijn verkoop:
  • Phase 1: 125 AR per $1 – hardcap $30.000.000
  • Phase 2: word 2 maanden na de start van fase 1 bekend gemaakt. Het zal gebaseerd worden op de token marktwaarde en word verwacht 20-40% duurder te zijn dan fase 1 (75-100 AR per $1) – hardcap $20.000.000

  Product
  Het is gebasseerd op een platform waarop Cappasity (moederbedrijf) 3D content verhuurt en verkoopt (virtual reality & augmented reality)
  Deze ICO is voor het betaalmiddel wat gebruikt dient te worden om content te kopen en verkopen – de ARToken. Het is vergelijkbaar met een stockfotografie website zoals Getty en Shutterstock
  Het bedrijf is gebaseerd in California (VS) sinds 2013 waar het hardware en software maakt voor VR en AR

  Team
  Het team bestaat uit een CEO (Russisch) met meerdere jaren ervaring in start-ups in de VS en Rusland. De rest van het team zijn vrij onervaren leden met een een paar jaar of geen echte werkervaring.
  De adviseurs daarentegen hebben veel ervaring in verschillende industrieen in de VS.

  Vertrouwen
  AR en VR zijn uitermate interesant en zal in de toekomst meer en meer worden gebruikt in allerlei industrieen, van gaming tot de zorg en van retail tot in het leger.
  Om dit product te laten werken heb je niet noodzakelijk coins nodig. Het heeft daarentegen wel het voordeel dat je gedecentraliseerd content kunt verhandelen en hoge royalty kosten omzeild van de bestaande aanbieders. De paketten/abbonementen die je kunt nemen zijn simpelweg alsnog wel gebasseerd op het kopen van bijvoorbeeld 1 video of een maandelijkse toegang tot alle content zoals de bestaande aanbieders. Iedereen kan zijn of haar content gemakkelijk op het platform aanbieden.
  Er is een 18% founders endowment – onduidelijk of dit de waarde is die het team zelf houd of de investering die zij zelf doen.
  De whitepage ziet er betrouwbaar uit met een zeer compleet plan over hoe het platform word opgezet. Maar het is nog enigzins onduidelijk waarom dit perse met een crypto currency gedaan moet worden.
  Er zijn meerdere andere aanbieders van deze service en het is onduidelijk wat Cappasity extra bied ten opzichte van de competitie.
  Op Reddit word er amper over gesproken, een paar comments zijn beschikbaar dat de investering vrij groot lijkt om dit platform op te zetten maar kennelijk vergt het veel werk. Verder niks negatiefs of positiefs, het lijkt niet erg veel aandacht te krijgen, wat opvallend is aangezien de verkoop erg dichtbij is.

  Vragen
  Ik zou graag vernemen van iemand die een meer technische achtergrond heeft of dit daadwerkelijk iets zal toevoegen of dat er al genoeg aanbieders zijn.
  Ook zal ik graag horen of $30M een schappelijk bedrag is om dit platform op te zetten.

 • #209 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Het bedrijf Cappasity bestaat al sinds 2013 en bied nu ook al diensten aan (https://cappasity.com/). Ze hebben software waarmee ze in de cloud 3D producten kunnen leveren voor websites. Bij reviews staan een aantal klanten, dit lijken kleine retailers, waarvoor ze bijvoorbeeld projecties van 3D handtassen hebben gemaakt. Ik kan niets over grote klanten vinden.

  Op ICO Rating hebben ze erg hoge beoordeling (high hype en low risk), maar niet duidelijk hoe objectief deze website is. Op Reddit kan ik ook maar bar weinig vinden (https://www.reddit.com/r/ARToken_by_Cappasity/comments/76ynxk/cappasity_is_the_only_assessed_upcoming_ico_that/)

  Ik geloof wel dat 3D de toekomst heeft en dat 30 miljoen dollar een redelijk bedrag is om dit op te zetten. Dit lijkt me echter wel een erg klein bedrijf die nu ineens iets heel groots willen. Concurrenten kan ik daarentegen momenteel niet vinden die dit ook op de Blockchain willen brengen.

 • #213 Score: 0
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Dit lijkt ook meer op een simpele webshop, waarom zijn hier aparte tokens voor nodig ipv gewoon betalen met BTC / LTC?

 • #229 Score: 0

  Chris
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Ik ben zelf niet echt overtuigd van ARToken maar hier schrijven ze er best positief over: https://bitcoinexchangeguide.com/artoken/

  Is dit artikel mogelijk gesponsord of sla ik de plank volledig mis?

 • #242 Score: 0

  Harry Teva
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Het 2e deel van de opmerking die Sven plaatst deel ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.