Analyse NEO (NEO)

Home Forums Coins Analyse NEO (NEO)

Tags: , , ,

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Vincent 1 jaar, 8 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #31 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  NEO is een gedecentraliseerd platform dat blockchain technology gebruikt om slimme contracten en assets te managen. Het is de Chinese tegenhanger van Ethereum, maar onderscheid zich doordat het de kwetsbaarheden van Ethereum heeft verbeterd en gebruik maakt van traditionele coderingsprogramma’s. Hierdoor staan ze veel opener voor nieuwe ontwikkelaars. NEO is geen digitale valuta volgens de Chinese wet en hoeft zich daarom geen zorgen te maken over tegenwerking. Het bedrijf is gevestigd in Shanghai en heette vroeger Antshares.

  Whitepaper
  De whitepaper is te vinden op http://docs.neo.org/nl-nl/index.html en is in meerdere talen beschikbaar. Hier is een speciaal internationaal team voor aangesteld. De whitepaper is overzichtelijk, leest goed weg en is transparant. De headlines:
  NEO design goals: Smart Economy
  NEO is the use of blockchain technology and digital identity to digitize assets, the use of smart contracts for digital assets to be self-managed, to achieve “smart economy” with a distributed network

  Summary
  NEO is a distributed network that combines digital assets, digital identities and smart contracts. The NEO system will use DBFT, NeoX, NeoFS, NeoQS and many other original technologies, as the infrastructure for the intelligent economy of the future.
  Over de uitgave van coin het volgende:
  Er zijn twee soorten coins, NEO en GAS. Van NEO zijn er 100 miljoen stuks te gebruiken om het netwerk te managen: voting for bookkeeping, NEO network parameter changes, etc. De NEO is eigenlijk een soort aandeel in het bedrijf. Er zijn nu 50 miljoen NEO’s uitgegeven. De andere 50 miljoen worden gebruikt voor development bij de NEO council. Na 16 oktober 2017 zullen deze vrijkomen in:
  ? 10 million tokens (10% total) will be used to motivate NEO developers and members of the NEO Council
  ? 10 million tokens (10% total) will be used to motivate developers in the NEO ecosystem
  ? 15 million tokens (15% total) will be used to cross-invest in other block-chain projects, which are owned by the NEO Council and are used only for NEO projects
  ? 15 million (15% total) will be retained as contingency
  ? The annual use of NEO in principle shall not exceed 15 million tokens
  Wat betekent dit voor de NEO koers op 16 oktober?
  GAS is the fuel token for the realization of NEO network resource control, with a maximum total limit of 100 million. Ze worden via een algoritme vrijgegeven over de komende 22 jaar.

  Betrouwbaarheid
  De website oogt erg betrouwbaar. Ze houden een blog bij op de website (https://neo.org/blog) waar ze de wereld op de hoogte houden van ontwikkelingen en plannen. Er is ook een NEO community. De leden van het team staan met naam en foto genoemd, op de website zelf helaas geen achtergrond van hen.
  Daarnaast heeft NEO steun van grote Chinese bedrijven zoals Red Pulse en Alibaba (van Aliexpress).
  Nog een voordeel ten opzichte van Ethereum: Er is gekeken naar het Fabric project van Hyperledger. NEO is dan ook afgestapt van de traditionele consensus algoritmes (Proof-of-Work, Proof-of-Stake) en heeft een unieke consensus algoritme ontwikkeld, de distributed Byzantine fault tolerance algoritme (dBFT) die veel minder energie vereist dan Ethereum en andere blokketens. De slimme contracten zijn ook geheel compatibel met alle geavanceerde programmeertalen en zal makkelijk met andere blokketens kunnen communiceren.

  Vragen
  • Waarom zou NEO slagen voordat ze worden ingehaald door een nieuw platform dat nog beter functioneert?
  • Is het nuttiger om NEO of GAS te kopen?
  • Wat gebeurt er (na) 16 oktober als de resterende 50 miljoen NEO worden uitgegeven?

 • #54 Score: 0
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Waarom zou NEO slagen voordat ze worden ingehaald door een nieuw platform dat nog beter functioneert?Ik denk dat nieuwe initiatieven huiverig zullen zijn om zich specifiek op de Chinese markt te richten. Afgelopen maand zijn veel coins omlaag gegaan door rumoerigheid op de Chinese markt, aangewakkerd door de Chinese overheid. Voor de Westerse wereld is het lastig in te schatten wat die overheid gaat doen waardoor er onzekerheid ontstaat = dalende prijzen.

  Is het nuttiger om NEO of GAS te kopen?
  Het houden van NEO genereert GAS (een soort rente). Je krijgt bijvoorbeeld 1 GAS voor het 200 dagen lang aanhouden van 50 NEO. Het is lastig in te schatten welke sneller zal stijgen, het voordeel van NEO is dus dat je automatisch GAS genereert.

  Wat gebeurt er (na) 16 oktober als de resterende 50 miljoen NEO worden uitgegeven?
  Deze informatie is openbaar, daardoor zou dit al in de prijs verwerkt moeten zijn. Ze willen de NEO uitgeven aan het versterken van de coin, dit zou dus een positieve invloed moeten hebben op de lange termijn.

 • #223 Score: 1

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Het lijkt erop dat je bij exchanges zoals Bittrex en Binance geen GAS (rente) krijgt op je NEO’s. Hiervoor moeten ze in je offline wallet staan of in een speciale NEO wallet. Wat loop je dan nu mis als je ze toch op een exchange hebt staan? Uitgaande van bovenstaande bericht krijg je 1 GAS voor 200 dagen 50 NEO bezitten, oftewel met de huidige koers:

  1 NEO = 28 USD
  1 GAS = 18 USD

  Dus als je 50 NEO = 1400 USD voor 200 dagen bezit krijg je 1 GAS = 18 USD. Dat is toch een rendement van 2,3% op jaarbasis.

 • #224 Score: 0
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma
 • #354 Score: 0

  Chris
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Ik ben benieuwd wat we kunnen verwachten de komende tijd, wat denken jullie ervan?

  NEO Boom or Bust? New Announcements and FUD
  https://cointelegraph.com/news/neo-boom-or-bust-new-announcements-and-fud

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 8 maanden geleden door  Chris.
 • #357 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Naar aanleiding van de link in Chris zn artikel (https://storeofvalue.github.io/posts/major-neo-redflags/):

  Wel typisch dat er maar 6 smart contracts op NEO draaien. En dat er blijkbaar niet veel interesse uit China voor het platform is. Ik dacht dat het toch wel de tegenhanger van ETH in Azie zou zijn/worden.

  Echter, de tegenreactie (https://medium.com/@MalcolmLerider/response-to-baseless-fud-9b7e5e2eeeea) verklaard een hoop:

  De schrijver van het eerste artikel gaat erg kort door de bocht. Smart contracts kunnen pas vanaf augustus op het netwerk en er draaien al een hele hoop smart contracts op het TestNet. De zes zullen dus snel toenemen. Dat er niet veel interesse uit China voor is is een aanname dat er op Bittrex en Binance enkel Europeanen zitten en geen Aziaten. Vreemde aanname.

  Na het lezen van beide artikelen maak ik me niet echt zorgen en lijkt het negatieve artikel eerder zwartmakerij van NEO. Ik zou ze gewoon houden!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.