Analyse COMSA (CMS)

Home Forums ICO’s Analyse COMSA (CMS)

Tags: , , , ,

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Vincent 1 jaar, 8 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #212 Score: 1
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Algemene informatie
  Start Pre-ICO: pre-sale voorbij
  Start ICO: 2 oktober
  End ICO: 6 november
  Koers tijdens ICO: US$ 1 = 1 CMS
  Geen hard-cap

  Product
  Comsa (onderdeel van Tech Bureau) is een Japans platform dat ICO’s wil gaan faciliteren. Het platform is gebouwd op het NEM protocol. De tokens die kunnen worden uitgegeven via Comsa zijn NEM (Mosaic tokens) en Ethereum (ERC-20 tokens). Comsa biedt de volgende services aan:

  1) Business planning
  2) Voorbereiden whitepaper
  3) Juridische ondersteuning
  4) Token distributie
  5) De tokens worden aan de Zaif exchange toegevoegd
  6) Er wordt gebruikt gemaakt van de private Mijin blockchain

  Comsa richt zich op bestaande Japanse bedrijven, er zijn al 2 ICO’s bevestigd. Comsa richt zich op 4 ICO’s in 2017 en 20-30 ICO’s in 2018. Er is echter weinig bekend over deze ICO’s. De Ziaf exchange en Mijin private blockchain zijn onderdelen van hetzelfde bedrijf. Zaif rekent geen trading fees, deze service is dus onderdeel van hun kosten. Comsa CORE verbindt de services en kan bijvoorbeeld atomic swaps uitvoeren tussen public blockchains.
  De waarde van de CMS tokens zit in de volgende punten:

  1) Buybacks / burning van tokens door het Tech Bureau, ze genereren omzet met: consultancy fees, conversie fees, license fees en BaaS (Blockchain-as-a-Service) fees.
  2) Houders van CMS krijgen 5% korting op ICO’s. Het precieze aantal tokens dagt hiervoor benodigd is is onduidelijk.
  3) CMS-houders kunnen stemmen op ICO’s (hoe meer tokens je hebt, hoe zwaarder je stem). Dit is niet echt waarde creërend, waarom zou je een ICO afwijzen?
  4) Early access tot ICO’s

  Team
  Het Tech Bureau heeft met Zaif een werkend product. Ze hebben 25 miljoen dollar opgehaald via traditionele investeringen. In het team zitten vooral een aantal leden die verbonden zijn aan de NEM blockchain.

  Vertrouwen
  Comsa opereert in het crypto-vriendelijke Japan. De potentie binnen Japan is enorm als traditionele bedrijven dit platform gaan gebruiken. De investeringen scheppen ook wel vertrouwen. Het wordt voor Comsa mogelijk wel moeilijker om internationaal uit te breiden.

  De utility / waarde van de CMS tokens is echter veel te vaag. De hoogtes van de fees zijn onduidelijke dus het is onzeker hoe hoog de buybacks gaan zijn. Daarnaast kan je binnen het platform ook gewoon via ETH en BTC meedoen met de ICO’s. Het gebruik van de NEM blockchain lijkt een omweg, waarom gebruiken ze niet gewoon Ethereum? Dit lijkt vooral gestuurd omdat het team belang heeft in NEM.

  CMS tokens lijken wat dat betreft op veel tokens die nu in waarde dalen omdat de waarde / utility van de tokens te onduidelijk is.
  De token waarde is zeer afhankelijk van ICO’s. Het is wachten op meer landen die ICO’s gaan reguleren of verbieden. Een groot risico omdat de waarde kan dalen bij elk nieuws / gerucht rondom dit thema.

  Verder is er geen hard-cap op de ICO en adverteren ze veel.

  Score: 50%

 • #222 Score: 1

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Op Reddit zijn er ook veel lui die het wantrouwen, mede doordat er inderdaad geen hardcap is.

  S V

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.