Energy Coins

Home Forums Energy Coins

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Vincent 1 jaar, 9 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #713 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Categorie “Energy” – Chapter EnGGIoT

 • #728 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Waarom Energy goed is op de Blockchain (let op: bron is bedrijf dat zelf een energy coin uitgeeft)

  Shell, BP en Statoil supporten een project voor Blockchain-based energie handelsplatform

  Energy web foundation – mogelijk een link met het handelsplatform hierboven

  Lijst van 15 energie coins

  PowerLedger is een project waarbij particulieren peer-to-peer energie van elkaar kunnen kopen zonder tussenkomst van een middle man
  Op de cryptomarkt in POWR verhandelbaar. Om daadwerkelijk energie te verhandelen wordt SPARKZ gebruikt, een token die gelijk word getrokken aan de lokale munteenheid, om grote schommelingen in energieprijs te voorkomen.
  Op dit moment lijkt PowerLedger een voorloper in de markt te zijn. Het initiatief is gestart in Australie en het daadwerkelijke gebruik van de tokens lijkt momenteel beperkt.

  Samenvatting van Research vanavond:
  Grote bedrijven zijn bezig met blockchain technologie voor energie handel. De coin PowerLedger doet dit ook en lijkt op de cryptomarkt een voorloper. Of ze kunnen opboksen tegen Shell, BP, Statoil en consorten is maar de vraag. Solarcoin geeft een soort airmiles aan mensen die zonne-energie opwekken, mogelijk niet echt onderbouwde investering voor ons om die coins te kopen. Verder heeft Johan nog een lijst met andere coins die in deze categorie vallen, maar die dient nog uitgewerkt te worden. Ook moet er gekeken worden naar WePower, een ICO die veel exposure heeft momenteel.

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door  Vincent.
  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door  Vincent.
  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door  Vincent.
  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door  Vincent.
  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door  Vincent.
 • #856 Score: 0

  Harry Teva
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Duidelijk overzicht van energy coins en energy ico’s die eraan zitten te komen

  https://cryptoslate.com/category/cryptos/energy/

 • #868 Score: 0

  Harry Teva
  Bijdrager
  4 CryptoKarma
 • #899 Score: 0

  Harry Teva
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  https://www.youtube.com/watch?v=cpMwPhA9QzM

  Van 4:26 tot 15:00

  Interessante video over de transformatie van een 1 tot 1 relatie tussen customer en de energiemaatschappij en hoe deze nu verandert. Bij deze transformatie naar een energiesysteem waar energie kan worden opgenomen en geleverd aan het grid is de blockchain van essentieel belang. Daarnaast legt deze persoon ook de link met energieverbruik en huishoudelijke apparaten (IoT).

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 9 maanden geleden door  Harry Teva.
 • #901 Score: 0

  Harry Teva
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Waarom Blockchain in de smart grid:

  https://youtu.be/AcufQeaOK1U?t=27m2s

  Vanaf 27:02 tot 29:38

 • #902 Score: 0

  Harry Teva
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Een van de vragen is of de huidige grote energie bedrijven met een eigen blockchain framework komen, zoals bv TenneT met wat andere bedrijven. en wat dit betekent voor gedecentraliseerde initiatieven.

   

 • #903 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  1) De SolarCoin tokens krijg je bij levering van kWh aan het net, een incentive om zonnepanelen te installeren. Die tokens zijn een soort airmiles zonder waarde in mijn optiek. Eens?

  V: waarde word gecreeerd door de hoogte van de prijs op de crypto markt. maar als iedereen inziet dat dat het enige nut is zijn ze volgens mij niets waard

  2) Een 2e soort Blockchain applicatie is een handelsplatform. De noodzaak voor Blockchain is duidelijk. Maar waarom zouden coins (zoals Sparkz bij Power Ledger) wel een waarde hebben?

  V:

  What is the incentive for investors to keep our tokens after the Token Generation Event?

  Token holders will have access to the Power Ledger platform. They can potentially use POWR tokens to purchase electricity when the Power Ledger platform becomes available in their area. Token holders can also participate in Asset Germination events by submitting POWR tokens. By keeping hold of POWR tokens you won’t have to buy them on an exchange later if you decide to use the platform. As we on-board more participants there will be a requirement for more POWR tokens either in circulation throughout the eco-system or escrowed in a SmartBond. (https://tge.powerledger.io/faq.php)

  Het lijkt erop dat je met POWR tokens weer Sparkz tokens kunt kopen, waarmee je weer energie kunt kopen. het is mij nog wat onduidelijk, worden jullie meer wijs uit bovenstaande link naar de FAQ op hun website?

   

  3) Hoewel Power Ledger ook de Australische overheid achter zich heeft staan, zullen initiatieven zoals de Energy Web Foundation (waar alle grote huidige energiemaatschappijen zich bij hebben aangesloten) niet een Blockchain platform maken zonder tokens die wij kunnen kopen en daarmee dus wel de technologie gebruiken maar geen handel voor Cryptomanen. Er zit veel macht en geld binnen deze partijen. Zo is TenneT ook bezig met Blockchain en energievraag en aanbod levellen zodat het grid niet te veel schommelt.

  V: de vraag is of mensen hiermee genoegen nemen. Het principe van de blockchain is dat de middle man (in dit geval energie handelaren) uit de keten wegvallen en je dus energie rechtstreeks van je buurman kunt kopen. Ik zie daar wel een bruikbare toepassing van de blockchain in.

   

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.