FAQ

Home Forums Algemeen FAQ

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Vincent 1 jaar, 9 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #61 Score: 0
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Hoe verklaar je het koersverschil van de verschillende beurzen?
  Er zijn kopers en verkopers op de beurs. Verkopers zetten hun coin tegen een bepaalde prijs op de markt. Kopers doen biedingen onder en richting die prijs. Zodra die prijzen overeen komen is er een verkoop. De waarde van een coin op een beurs is eigenlijk de laatst voltooide order. Op elke beurs is sprake van aparte marktwerking – vraag en aanbod – bids en asks.

  De market cap van bijvoorbeeld de NLG is relatief laag, daardoor is er onzekerheid over de werkelijke waarde. Beurzen hebben maar een klein deel van de totale markt, daardoor is de onzekerheid nog groter. Cryptocurrencies zijn al zeer speculatief, dat effect wordt alleen maar vergroot op aparte beurzen. Het koop/verkoop volume is ook nog vrij laag. Een order kan daardoor grote invloed hebben op de marktwaarde.

  Er liggen inderdaad wel kansen om van deze arbitrage gebruik te maken, maar vaak is het de moeite niet waard. Je betaald withdrawal en order fees. Zeg dat appels in het ene dorp 1 euro kosten en in het andere dorp 1,25. Dan kan je hypothetisch gezien winst maken, maar is het het waard om 20km naar het andere dorp te fietsen?

  Door middel van automatisering zou dit nog interessant kunnen worden. Veel exchanges hebben openbare APIs.

 • #62 Score: 0
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Waardoor valt de koers ondanks positief nieuws? Waardoor wordt dat beïnvloed?
  “Buy the rumor, sell the news”. Er wordt veel gehandeld op basis van vage tweets, geruchten etc. Als er dan werkelijk iets gebeurd pakken traders hun winst op de initiële stijging.

  Wat zijn (naast cryptomanen) betrouwbare bronnen? Hoe vindt je sites?
  Bijna iedereen heeft een belang. Forums, slacks e.d. zijn de plekken voor koersmanipulatie. (Voorlopig) betrouwbare nieuwsbronnen zijn
  https://www.coindesk.com/
  https://cointelegraph.com/

  Het lijkt of de koers in je wallet af en toe achterloopt op de actuele situatie.
  De koers in je wallet is de werkelijke waarde. Je kan je coins immers direct voor deze prijs verkopen. Dashboards e.d. zijn niet realtime. Die pakken een gemiddelde van een aantal beurzen. De waarde van je coins is de waarde waar je ze nu voor kunt verkopen.

  Hoe werkt een beurs als Nocks? Wat is het verdienmodel met zulke kleine marges? Hoe verhoudt het zich tot Gulden.com?
  Een beurs pakt fees op koop/verkoop orders en als er geld helemaal uit het systeem wordt gehaald. Nocks rekent 0.25% over de orderwaarde en 25 eurocent als er geld uit het systeem wordt gehaald (terug naar een traditionele bankrekening). Ze gaan voor massa. Internationale gevestigde beurzen lopen binnen.

  Gulden.com gebruikt de buy/sell module van het bedrijf Nocks op hun site.

  Begrijp ik goed dat Nocks alleen gulden/euro doet en bijvoorbeeld niet gulden/btc?
  Nocks doet alleen de NLG/EUR combinatie en is daarmee de eerste.

  Wat is er voor nodig om zelf zo’n beurs te maken?
  Expertise in beveiliging en het schalen van dataverkeer.

 • #230 Score: 0

  Chris
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Ik zie steeds meer langskomen over verschillende exchanges die mensen op het forum gebruiken omdat deze verschillende voordelen met zich meebrengen.

  Wat zijn de exchanges die jullie gebruiken en waarom?

 • #232 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Bittrex is een goede en betrouwbare exchange met coins die ze hebben gecontroleerd. Coins zoals BNB en IOTA bijvoorbeeld hebben ze helaas niet. Binance is een exchange die opgestart is in Hong Kong en sinds de perikelen in China naar Singapore is verhuisd. Ik vind het een prima exchange, iets minder overzichtelijk dan Bittrex maar went wel. Ik zit hier puur alleen voor die coins op die op Bittrex niet te verkrijgen zijn.

  Hier kan je je aanmelden: https://www.binance.com/register.html?ref=10152356

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.