Analyse Ripple (XRP)

Home Forums Coins Analyse Ripple (XRP)

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Vincent 1 jaar, 10 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #98 Score: 2
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Huidige prijs: $0.26
  All time high: $0.43 (Mei 2017)

  De cryptocoin Ripple (XRP) is de cryptocoin van het gelijknamige bedrijf, gelanceerd in 2012. De coin heeft een pure cash functie. De transacties van deze coin zijn bijna instant, met zeer lage transactiekosten. Daarin onderscheid Ripple zich van Bitcoin, waar de transactiekosten- en tijd ondertussen te hoog zijn voor een normale consumentenbetaling.

  Het doel van Ripple is om de transactielaag tussen banken te faciliteren. De klant van Ripple is dus eigenlijk de bank, of een gereguleerde financiële instelling. De “oude” financiële wereld dus. Hierin is Ripple anders dan veel andere altcoins, die toch een beetje tegen dit wereldje aanschoppen. Het voordeel hiervan is dat Ripple gereguleerd is en overheidsbemoeienis dus niet snel een negatief effect op de waarde zal hebben.

  Ripple is open source, maar is niet afhankelijk van “the crowd” voor ontwikkeling. Het bedrijf heeft eigen developers en zet z’n eigen koers uit.

  In mei 2017 kondigde het bedrijf aan dat een groep van 47 Japanse banken succesvol een pilot implementatie heeft doorlopen. Hierna schoot de waardering naar een all-time high. De huidige market cap van Ripple is $10 miljard. Een kwart van de Japanse B2B transacties zou al goed zijn voor meer dan $1 biljoen. Landen als de UAE en India hebben ook banken die vergevorderd zijn met de technologie van Ripple.

  Banken kunnen echter ook de technologie van Ripple gebruiken, zonder XRP te gebruiken. Volgens kenners zorgt het gebruik van XRP voor een kostenbesparing van 30%.

  De waarde van XRP schommelt al maanden rond de $0.25. Aangenomen dat het aantal XRP coins gelijk blijft op 100 miljard en er geen hacks / negatieve regulering voorkomen en Ripple met XRP rond de 20% van de transacties van de bovenstaande landen kan oppakken, kan de coin met 4000% groeien naar $20-$30.

 • #106 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Als ik het goed begrijp draait Ripple dus ook op zn eigen platform, los van BTC en ETH. Daarnaast lijkt het dus door het bankleven te worden omhelst, aangezien het de link vormt tussen de banken en crypto currencies. En aangezien de banken en overheden zich steeds meer uitspreken tegen de ongereguleerde markt van veel coins en ICO’s lijkt Ripple wel een veilige keus. Daarnaast kan ik me voorstellen dat afgaande op Sven zn stuk dat er veel groei potentieel in de Ripple zit.

  Dit kwam ik tegen: “Euro’s kunnen onmiddelijk worden omgezet naar XRP zonder valuta omzetkosten en de XRP’s kunnen vervolgens onmiddelijk worden omgezet naar bitcoins met behulp van een cryptocurrency exchange.” Weten jullie of dit nu al mogelijk is? Euros rechtstreeks naar Ripple met minder transactie kosten?

  Nog wat meer info is te vinden op: https://www.bestebank.org/ripple/

 • #119 Score: 0

  Harry Teva
  Bijdrager
  4 CryptoKarma

  Banken zijn natuurlijk ook niet achterlijk en ik vermoed idd dat Ripple wordt omarmd.

 • #155 Score: 0
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  XRP daalt de laatste paar dagen nadat er op de SWELL conferentie geen grote aankondigingen zijn gedaan, o.a. over samenwerkingen met banken. De fundamenten van de coin zijn hetzelfde gebleven. Huidige prijs: $0.21.

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 1 maand geleden door S V S V.
 • #800 Score: 1
  S V
  S V
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma
 • #814 Score: 0

  Vincent
  Sleutelbeheerder
  23 CryptoKarma

  Wat een gaaf artikel over Ripple! Ik ben heel benieuwd wat het advies van Trading/Finance Chapter gaat worden over Ripple, aangezien de munt nu relatief laag staat

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.